Σελίδες

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ο Αίσωπος στον Κόσμο της Φυσικής

Η φίλη Άννα ήρθε σήμερα στο νηπιαγωγείο και με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο ξενάγησε τα παιδιά στον κόσμο της φυσικής και των πειραμάτων μέσα από γνωστούς μύθους του Αισώπου...η παραστατικότητά της και το ταλέντο της να διηγείται μάγεψαν παιδιά και εκπαιδευτικούς....

Τέτοια προσήλωση την  ζήλεψα.....και δεν λέω ψέμματα 










Αφήνω τις φωτογραφίες να μιλήσουν από μόνες τους και παραθέτω λίγα λόγια για το πρόγραμμα και την Άννα την ίδια....
Ο ΑΙΣΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ
Η Δημιουργική ομάδα "ΜΥΘΟΣ" του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών σας προσκαλεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιεί η Αννα Σταματούκου στο Ίδρυμα Ευγενίδου την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013, στις 18:00. Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο τα παιδιά να ανακαλύψουν και να ερμηνεύσουν τα φυσικά φαινόμενα και τους φυσικούς νόμους μέσα από μύθους και πειράματα φυσικής. Αρχικά παρακολουθούν την αφήγηση ενός μύθου του Αισώπου. Το θέμα του μύθου συνδέεται με κάποιο φυσικό φαινόμενο ή φυσικό νόμο και στη συνέχεια παρουσιάζεται ένα απλό επιστημονικό πείραμα με αφορμή το μύθο. Ακολουθεί η ίδια διαδικασία και με άλλους μύθους του Αισώπου.

------------------------

Η Άννα Σταματούκου είναι Φυσικός και αφηγήτρια. Απόφοιτος του τμήματος Φυσικής της σχολής Θετικών Επιστημών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει φυσική σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου και εφαρμόζει την αφηγηματική μέθοδο ως εργαλείο διδασκαλίας σε σχολεία, με σκοπό την ανάπτυξη κινήτρων, ώστε οι μαθητές να ασχοληθούν με τις Θετικές Επιστήμες. Αφηγείται τη ζωή και το έργο μεγάλων επιστημόνων (Μαρία Κιουρί, Ισαάκ Νεύτων), έτσι ώστε οι μαθητές να αντιληφθούν την επιστημονική διαδικασία και να καταλάβουν την πραγματικότητα που βρίσκεται πίσω από τις εξισώσεις των φυσικών νόμων. Απόφοιτος της Σχολής Αφηγηματικής Τέχνης και μέλος της ομάδας "ΜΥΘΟΣ" (2012-13) του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών με το οποίο έχει συνεργαστεί σε Φεστιβάλ, εκπαιδευτικά προγράμματα, εκδηλώσεις αφήγησης.

---------------------------

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Ευγενίδου και εντάσσεται στο καινούργιο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας που ξεκινά το Νεανικό τμήμα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου, με θέμα «Οι μύθοι του Αισώπου μας γνωρίζουν τις επιστήμες», το οποίο θα διαρκέσει από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2013.

2 σχόλια:

  1. ΕΔΩ ΖΗΛΕΨΑΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΖΗΣΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΙΔΕΑ! ΤΥΧΕΡΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ! ΜΠΡΑΒΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μόνο ζηλέψαμε.......καταπληκτική ιδέα ........ και πως να μη μαγευτείς από "την αφηγηματική τέχνη "........μοναδική εμπειρία για όλους σας......ακόμα ζηλεύωωωωωωω?????????? ναι...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή