Σελίδες

Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013

ΣΩΜΑ ΜΕΡΟΣ Β

Αυτήν την εβδομάδα ήμουν απόγευμα και ουσιαστικά πρόλαβα να τελειώσω κάποια θέματα από την προηγούμενη εβδομάδα...και να βοηθήσω τη Λένα με τις δικές της δραστηριότητες.
Έτσι τελειώσαμε τον κύκλο ζωής του ανθρώπου με το αίνιγμα της Σφίγγας βάζοντας τις εικόνες στην σωστή σειρά στην Ιστορία ενός ανθρώπου:
1. Δώσαμε στα παιδιά να κόψουν τα συννεφάκια της φωτοτυπίας...( να και το ανάποδο κράτημα του ψαλιδιού, ευκαιρία για παρέμβαση)2. Τους ζητήσαμε να τα  τοποθετήσουν στην σωστή σειρά, να τα κολλήσουν και να τα ζωγραφίσουν όπως θέλουν ( εδώ είδαμε κάποιες συναισθηματικές ανασφάλειες για το αν είναι σωστή η σειρά τοποθέτησης , ενώ τα στάδια και τα είχαμε συζητήσει και τα είχαμε δραματοποιήσει, οπότε δουλεύουμε και στο συναισθηματικό κομμάτι, αν και σε αυτήν την χρονική στιγμή μας ενδιαφέρει πρώτα να κατανοήσουμε γιατί τα συγκεκριμένα παιδιά νιώθουν ανασφάλεια!!)
3. και το αποτέλεσμα...Στη συνέχεια μιλήσαμε για τα εσωτερικά όργανα του ανθρώπου και αφού έφτιαξαν με τη Λένα έναν πίνακα αναφοράς με όσα γνώριζαν, η πονηρή τους ζήτησε να τα ζωγραφίσουν όπου πιστεύουν ότι βρίσκονται...
Στη συνέχεια βρήκαν στο σώμα τα όργανα και έφτιαξαν καρτέλες με τις ονομασίες των οργάνων
και τα έγραψαν σε φύλλο εργασίας.
Παίξαμε με τον Κύριο Σκελετούλη και μιλήσαμε για τα κόκαλα και τον ρόλο τους στο ανθρώπινο σώμα


και προσπαθήσαμε να κινηθούμε σαν να μην έχουμε μύες αλλά μόνο κόκαλα. 

Παρατηρήσαμε ότι τα κόκαλά μας μεγαλώνουν, ψηλώνουν και για αυτό ψηλώνουμε και εμείς καθώς τα χρόνια περνούν και έτσι βρήκαμε σε ποιο στάδιο ανάπτυξης βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή.

Η εβδομάδα συνεχίστηκε με τα κύρια όργανα του ανθρώπου , την καρδιά και τον εγκέφαλο ....και για να κρατήσουμε το ενδιαφέρον τον παιδιών, τους δώσαμε ανθρώπινη μορφή....Δειλά δειλά, μπήκαμε και στα συναισθήματα, μια πρώτη  συζήτηση για αυτούς που αγαπάμε....


και αφού τα παιδιά ξετρελάθηκαν με την καρδιά παίξαμε και λίγο με τις συλλαβές του Κ:
1.Δώσαμε καρτελάκια με τις συλλαβές
2.Τα ομαδοποίησαν
3. Τα φώναξαν
4. Τα μέτρησαν
5. Βρήκαν τις περισσότερες και τις λιγότερες καρτέλες


 

 και τελειώσαμε με τρελό χορό!!!!!

3 σχόλια:

  1. Ωραιες δραστηριότητες!!! Κυριως η ιστορία του ανθρωπου είναι πολύ καλη.αλλά και ο Σκελετούλης καταπληκτικος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλήρης η προσέγγιση!!!
    Η εργασία με τη καρδούλα είναι πολύ συναισθηματική και γι' αυτό τη ξεχωρίζω :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή